söndag 15 augusti 2010

S bjuder till cirkus

Valnumret av socialdemokraternas skrift ”alla ska med…” har kommit och i den bjuds kumlaborna till cirkus…En cirkusföreställning bygger på en illusion. Detta förenat med skratt, spänning och även moment av att skrämma publiken lockar både ung som gammal.

Jag drar paralleller till den politik och retorik som socialdemokraterna i Kumla bedriver. De bjuder in till en illusion där Kumla uppmålas som den bästa av kommuner där kassan aldrig sinar för fina investeringar.

De skrämmer kumlaborna med osanningar om vad den borgerliga regeringen åstadkommit och det är inte svårt att gissa vem som klär ut sig till clown i den socialdemokratiska truppen.

Socialdemokraterna i Kumla säger sig stå för trygghet och arbete. Jag undrar vad kvinnan som äntligen har fått jobb i ett av Kumlas nya serviceföretag tycker om de förslag som det röd-gröna vänsterexperimentet har om avskaffandet av Rut-avdraget. Kommer hon att lägga sin röst på ett parti som skickar henne tillbaka in i arbetslösheten?

Hur kommer de unga göra? Förstår de att en röst på Socialdemokraterna innebär att det blir dyrare att anställa just unga? Kommer de att rösta för en politik som pratar om en trygghet som innebär att unga skickas tillbaka till bidrag och utanförskap?

Socialdemokraterna i Kumla lockar med subventionerad cirkus. Risken är dock stor att vi alla kommer att få hålla oss för skratt om vänsterexperimentet får ansvaret att styra vårt land efter den 19:onde september.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar