måndag 9 november 2015

Bygg välfärd, inte kommunala barer

I dagens NA svarar jag tillsammans med Anders Åhrlin på S/KD/C-inlägget från den 1/11

Det är glädjande att Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet nu ser att Örebro står inför en välfärdsutmaning. Vad de dock missar i sitt resonemang är att det är Örebro kommuns utgifter som är problemet.

Att använda skattemedel till att bygga en kommunal bar och samtidigt påstå att det saknas pengar till välfärden är ansvarslöst. Vi Moderater uppmanar därför den styrande minoriteten att se över kostnadsutvecklingen och på allvar börja styra kommunens verksamhet tillbaka till välfärdsuppdraget. Moderaterna vill se en reell satsning på välfärden.

Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet visar ett anmärkningsvärt förakt för den enskilda människans hårda arbete när de så lättvindigt avskriver sin skattehöjning som en dryg hundralapp i månaden. För en genomsnittlig Örebrofamilj handlar det om minst 2 500 kronor per år.

Tillsammans med den skattehöjning som Socialdemokraterna i regionen genomförde i år, och den skattehöjning som Socialdemokraterna i regeringen vill införa nästa år, innebär det att Örebrofamiljen får lämna ifrån sig mer än 5 000 kronor mer per år.

Det är en trippelsmäll som slår undan tryggheten för örebroarna. De får svårare att köpa sig ett eget hem, låta barnen ägna sig åt fritidsaktiviteter, spara ihop till en buffert och följa sina drömmar i livet.

Vi Moderater respekterar att skattemedel kommer från hårt arbetande människor som väljer att bidra med en ansenlig del av sin inkomst till det gemensamma. Skattemedel förtjänar att förvaltas med omsorg och ansvar. Därför vill vi prioritera om kommunens utgifter så att pengarna går till verksamheter som säkrar och stärker välfärden för örebroarna. I detta ingår inte kommunala barer på Järntorget.


Vår debattartikel i NA 27/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar