tisdag 12 april 2016

Nej till förslaget på regionindelning!

Just nu lägger en hel del politiker och tjänstemän runt om i landet ner mycket tid på att hantera det förslag till ny regionindelning som presenterades för några veckor sedan.

Jag gillar varken stora regioner eller det förslag som presenteras. Jag anser att vi bör lägga energi på hur sjukvården ska klara sitt uppdrag istället för att diskutera omstrukturering av våra län/regioner.

Men, nu ligger förslaget på bordet och risken finns att beslut fattas vilket gör att vi måste engagera oss i frågan! Speciellt som jag inser att förslaget innebär färre jobb och sämre välfärd för oss örebroare!

För Örebro kommer förslaget, om det går igenom, att få stora negativa konsekvenser. Vi riskerar jobb på USÖ då sannolikheten att högspecialiserad vård försvinner från vårt sjukhus är stor.

Detta beror på att USÖ för denna typ av sjukvård är beroende av kunder från andra län/regioner och dessa kunder kommer med största sannolikhet försvinna från USÖ. Konsekvensen att detta blir att vi örebroare (och länsbor) får åka till andra sjukhus för att få denna typ av vård och att ca 1000 arbeten på USÖ går förlorade.

En annan konsekvens är att Universitetets läkarutbildning riskeras att få läggas ner då ett läkarprogram förutsätter att det finns högspecialiserad sjukvård. Vad detta innebär för Örebro Universitet, staden och USÖ är en fråga som många örebroare bör ställa till ansvariga politiker.

Dessutom innebär rimligtvis förslaget att en massa statliga jobb på länsstyrelsen försvinner och att vi efter år 2019, då detta ska vara genomfört, inte kommer ha någon Landshövding som bor på Örebro slott…

Tveksamt är också om satsningen på bättre kommunikationer till Oslo blir av om nu Värmland hamnar i en annan region...

Förslaget som S/MP-regeringen vill driva igenom och införa redan 2019 är riktigt dåligt Örebro! Huruvida S i Örebro håller med mig i detta kommer vi få reda på inom kort då jag har ställt frågor om detta till Kenneth Nilsson (S) i Kommunfullmäktige.

NA och Radio Örebro om att Nya Moderaterna säger nej till förslaget om Storregioner

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar