söndag 2 september 2018

Ett tryggt Örebro

Örebro ska vara en trygg stad. Jag tror de flesta politiker och örebroare håller med om det. Lösningarna och hur vi agerar för att komma dit är vi dock inte eniga om.

Jag tror det är viktigt att agera på flera olika plan. Först måste lagstiftningen vara på plats. Det känns skönt att mitt parti lagt förslag om skärpning av straff mot gängkriminalitet, att vara aktiv i odemokratiska organisationer, skärpning av skydd mot våldtäktsoffer och att mer måste göras mot de som angriper blåljus-personal. Detta kräver fler poliser och ett rättsväsende som har resurser vilket vi också har ny politik för.

Sedan måste mer göras lokalt. Vi föreslår att socialtjänsten i Örebro ska få mer resurser för att hantera unga som testar och använder droger. Vi anser att en organisation och resurser ska finnas för att snabbt kunna ingripa.
För om knarket, och därmed grogrunden för de kriminella gängens försörjning, försvinner blir Örebro tryggare.

Tryggheten ska också genomsyra skolans arbete. För ska vi nå målet att alla elever ska klara skolan så får ingen elev sitta och oroar sig för att bli retad, trakasserad, misshandlad och kränkt på nästa rast. Idag måste vi också bland dessa kränkningar lägga till allt som kan hända på nätet.

Jag är inte nöjd förrän varje elev känner sig trygg i skolan varje dag. Detta innebär att varje vuxen i skolan måste jobba med värdegrundsarbete hela tiden.

Skolans värdegrundsarbete är viktig för hela samhället. För tillåter vi att elever trakasserar andra elever så lär vi dem att det är OK även ute i samhället. Detta är ett svek mot barn och unga människor och främst ör det en tragedi för de som drabbas av trakasserierna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar