fredag 18 januari 2019

Örebros S/KD/C-styre sitter nöjda

Då har vi till slut fått klart med en statsminister. Jag är långt ifrån nöjd men det är ändå bra att en regering snart är på plats och vi nu kan börja diskutera politik istället för vem som stöttar vem och en ny regering.

Ulf Kristersson är tydlig med att vi moderater nu går i opposition och kommer driva en borgerlig politik för människor som vill ha en borgerlig regering!

I dagens NA skriver S/KD/C-styret i Örebro om sina önskningar på en ny regering - Ett tandlöst och intetsägande inlägg med en kravlista som nog de flesta kan hålla med om…

Artikeln inleds med sedvanlig beskrivning av styrets egen förträfflighet som verkar grundas i det faktum att de kommer från tre olika block… De sitter ”pys-nöjda” med att styra Örebro ännu en mandatperiod men deras förmåga att ta tag i kommunens stora problem är näst intill obefintlig!

För oss moderater är det viktigt att på riktigt ta tag i utanförskapet. Att människor kommer i arbete, att vi ställer rätt krav på folk, ger alla förutsättningar att komma i arbete och att kommunens verksamheter stöttar upp när det behövs.

För oss är en skola som klarar sitt uppdrag av största vikt. När vi har en situation där 25% av eleverna i Örebro inte kommer in på gymnasiet då duger det inte att, som S/KD/C nu gör, dra ner på skolans resurser. Istället måste lärare i varje klassrum ges förutsättningar att klara sitt uppdrag!

För oss är tryggheten viktig. I Örebro ska människors liv inte begränsas av att de känner otrygghet. I detta måste kommunen samarbeta med polisen men också ta ett större ansvar i ett förebyggande arbete.

Vi vill också att människor ska vara trygga i att kommunen ingriper och erbjuder hjälp när livet är svårt. Det gäller äldre i behov av omsorg, ungdomen som hamnat i missbruk eller kvinnan som blir misshandlad av sin partner.

Till allt detta måste det finnas resurser och då måste vi ha en kommunledning som kan fokusera och prioritera. Vi moderater har under många år sagt att kommunen måste tillbaka till sitt välfärdsuppdrag. Örebroarna ska kunna lita på kommunen!




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar