måndag 7 januari 2019

Trygg skola

Att trygga elever lär sig mer håller nog de flesta med om. Vi kan alla säkert förstå att det är svårt att koncentrera sig på lektionen om man oroar sig för hur det kommer vara på nästa rast eller vilka påhopp som man ska tvingas utstå på nätet efter skolan. 

Vi moderater har en uttalad målsätning att nolltolerans mot mobbning och kränkningar ska råda i Örebros skolor. Jag förvånas över att de styrande partieranas låga ambition i frågan. S/KD/C återkommer varje år med sina indikatorer (mål) där de istället för att ha målsättningen att alla elever, 100%, ska känna sig trygga i skolan vill öka från en nivå på 90%. Otydligt och ovärdigt en kommun som har så stora problem med att klara kunskapsmålen!


Gång på gång påtalar vi otryggheten i skolan, den senaste mandatperioden har vi också ifrågasatt att så lite görs för att hantera knarket på och kring våra skolor. Att ha knarkförsäljning på skolan och riskera att möta drogpåverkade personer i korridorerna är oacceptabelt! Till slut verkar S/KD/C ha vaknat. De verkar nu inse att det är ett problem vilket vi, och då speciellt min kollega Stefan Stark, påpekat och att åtgärder behöver sättas in. Att de styrande partierna inte tagit tag i problemet tidigare är obegripligt. Är det så enkelt att de inte vill erkänna att vi moderater haft rätt?

Idag lyfter NA problematiken med knark på våra skolor. Det är bra! 

Men det krävs mer åtgärder än det som polis och skola kan klara av. Vi måste ha en socialtjänst med förutsättningar att klara detta. Vi behöver ha insatser som innebär direkta åtgärder när en ungdom misstänks nyttja droger. För att våra elever ska få en trygg skolgång krävs det Narkotikateam som vi moderater har föreslagit.

Debattartikel signerad Anders Åhrlin i NA 13/1 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar