fredag 8 januari 2016

Det ska vara tryggt att bada på Gustavsvik

Jag besöker frekvent Örebros bästa bad – Gustavsvik. Som gammal tävlingssimmare nyttjar jag badet för att simma och då på morgonen i den stora bassängen.

Jag ska erkänna att nöjesbadet var det länge sedan jag besökte men under några år var jag där med mina två bonusdöttrar och syskonbarn för att njuta av allt som där erbjuds. Gustavsvik har alltid varit, och är, ett fantastiskt ställe att vara på som familj! Och vid alla mina besök på Gustavsvik har jag aldrig haft andra tankar än att badet är tryggt.

Efter veckans rapporteringar om att flickor/kvinnor blivit antastade på badet blir jag orolig. För mig är det självklart att människor som motionerar, badar och har kul ska kunna göra det utan risken att drabbas av kränkningar. Allt annat är otänkbart.

I NA och radion pratar man om att bubbelpoolerna eventuellt skulle kunna delas upp på kön. För mig är det fel väg att gå. Könssegregerade pooler löser inget problem med att det finns människor som utsätter andra för trakasserier. Gustavsviksbadet ska vara tryggt för alla som besöker det.

Istället för att ta till metoder som känns omoderna ser jag hellre att Gustavsvik förbättrar sin bevakning kring bubbelpoolerna och skapar trygghet för alla som befinner sig i anläggningen.

Gustavsvik är ett bad för alla - dit ska man fortsatt våga gå med sin familj och även kunna skicka sina barn utan att känna oro som förälder.


NA om att en man gripits för sexbrott i bubbelpool

Moderaterna i Stockholm säger nej till att införa separata pooler

Hallandsposten

Liberalerna i Stockholm säger nej till att införa separata pooler

Sanna Rayman kommenterar i Dagens Samhälle

Catarina Forsberg på Karlskoga Tidning

1 kommentar:

  1. Hej! Naturligtvis skall alla både män, kvinnor, pojkar och flickor få utnyttja baden! Gustavsvik är ett utmärkt sådant. Det är en självklarhet att detta skall få besökas tillsammans av de som så vill komma dit och umgås under trevliga former. Ge inte avkall på den möjligheten!Med Vänlig Hälsning Tommy Lindholm

    SvaraRadera