fredag 18 november 2016

Ge elever mer rörelse i skolan

Jag håller med Utbildningsminister Fridolin om att elever ska röra sig varje dag. Jag anser dock att det ska ske på egen tid i skolan och organiserat.
Det som Bunkeflo-projektet bevisat är att elever som får organiserad rörelse en timme per dag klarar skolan bättre. Det är därför vi Örebromoderater vill testa det i en skola under ett år för att se hur detta skulle kunna gå till i vår stad. Vår ambition är att sedan införa en timmes organiserad rörelse (i form av idrottslektioner och andra organiserade aktiviteter) för alla elever i Örebro.
Tid måste frigöras och det kan göras genom att, som Alliansen föreslår, ta tid från elevens val och utöka ämnet idrott o hälsa. Jag tror också att detta är så viktigt att skoldagen ska utökas något. Jag håller med läraren Mikael Bruer om att tid inte ska tas från andra ämnen.
Svensk skola klara sig inte speciellt bra i internationell jämförelse och svenska elever är värda att mer görs för att höja kunskapsresultaten. Detta gäller särskilt för eleverna i vårt län och vår stad som ligger bland de sämsta i landet. Att ge eleverna en timmes rörelse/fysisk aktivitet per dag är en av de kloka åtgärderna som behöver vidtas.

Öppet brev till Utbildningsministern från Ingegerd Ericsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar