onsdag 15 augusti 2018

Bokslut för S i Örebro

Mandatperioden är snart slut, valet står för dörren och det kan vara på sin plats med ett par kommentarer om hur jag anser att Socialdemokraterna har hanterat Örebro. 
 
Som Örebroare tror jag att man förväntar sig att pengarna man tjänat och sedan betalar in i skatt används väl och att saker och ting sedan ska fungera. Man vill att eleverna ska lära sig saker i skolan, att de äldre ska få omsorg, att människor i behov av hjälp och stöd får det i tid och att det ser snyggt och välskött ut i vår stad.
 
Om min tes håller så har våra skattebetalare all anledning att tänka till inför det stundande valet. För de betalar sedan 2016 mer i kommunalskatt utan att varken kvalitén eller servicen från kommunen har ökat…
 
Under den här mandatperioden har kunskapsresultaten i skolan gått ner och det är så många som var fjärde elev som inte har betyg för att komma in på gymnasiet. Under mandatperioden har socialdemokraterna sparat på skolan och rektorer vittnar om att klasserna måste vara stora för att de ska få ekonomin att gå ihop.
 
Under den här mandatperioden har Örebros äldre blivit illa behandlade på kommunens omsorgsboenden och de som behöver hjälp hemma tvingas släppa in allt för många olika personal i sina hem. Dessutom vill socialdemokraterna nu begränsa de äldres möjlighet att påverka vem som ska komma hem till dem och utföra den omsorg de har behov av.
 
Under den här mandatperioden har Örebros gator varit uppgrävda och mycket pengar har gått till att försämra framkomligheten för bilar och även utryckningsfordon. Det kaos som det varit, och fortsatt delvis är, att ta sig fram i vår stad är oacceptabel!  
 
Dessutom misslyckas man med integrationen och i vår stad är en stor grupp nysvenskar utan arbete. Socialdemokraterna har också valt att prioritera ett Kulturkvarter istället för skola och omsorg.
 
Inte heller har man klarat ekonomin. Det ser bra ut på sista raden med gigantiska överskott men ute i den dagliga driften (det som ger service och stöd till Örebroarna) är siffrorna röda. Skolan och omsorgen klarar sig inte på de pengar de tilldelas. Detta leder till att personalen blir stressad och pressad, sjukskrivningarna ökar och kvalitén sjunker.
 
Socialdemokraterna säger att valet handlar om välfärden – Jag kan hålla med om det men en röst på S garanterar definitivt inte välfärden i Örebro!
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar