söndag 31 juli 2011

Politiska prioriteringar

Dagens ledare i NA ondgör sig över den hårda ton mellan oppositionen och majoriteten som rått efter att Örebros nya majoritet bildats. Varför är man förvånad? Hur kan vi se det som något annat än ett svek från företrädarna för KD och C när de väljer att bilda en majoritet tillsammans med S?

NA väljer idag att kritisera uttalanden gjorda av våra företrädare i M och FP. Det blir intressant att se om NA också kritiskt kommer att granska agerande och uttalanden gjorda av KD och C. Samt om de kommer att analysera hur dessa partier agerar för att värna det borgerliga samarbetet i Örebro kommun.

Politik är att prioritera - Vilka frågor man ska driva, hur och tillsammans med vem. Tiden direkt efter höstens val var tuff för Koalitionen, vi la ner en hel del arbete på att slicka våra sår och att forma ett samarbete inför omval och kommande styre. I valrörelsen stod vi enade, stämningen var på topp, förtroendet för varandra var stort och vi trodde alla att chansen fanns att vi skulle få förtroendet att styra Örebro.

Nu gick det som bekant inte enligt vår plan. S gjorde en fantastisk valrörelse - de lyckades mobilisera sina väljare och förhandlingarna om en ny S-ledd majoritet startade.

För oss i Koalitionen fanns flera alternativ men det som några av oss förespråkade var att tillsammans gå i opposition. För främst KD tror jag alternativet att styra var mer intressant än att stå fast vid det man sa i valrörelsen. Detta lös igenom i våra samtal och våra farhågor besannades när KD och C inte kunde stå emot inviten från S.

Varje parti gör prioriteringar enligt egen övertygelse om vad som är bäst och efter detta måste partiet också vara beredd att granskas. KD och C har gjort sitt val. De är säkert övertygade om att det de gör är det bästa för Örebro och sina respektive partier. Jag är inte så säker på det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar