torsdag 4 september 2014

Skolan är viktigast för Örebroarna

Radio Örebro har, via en undersökning som Novus gjort, kommit fram till att skolan är valets viktigaste fråga för Örebroarna. Jag håller med. Klarar vi inte skolan klarar vi inte jobben och klarar vi inte jobben så klarar vi inte välfärden. Ett logiskt men ack så viktigt resonemang.

I Örebro har vi utmaningen att klara fler elever genom grundskola och gymnasium med minst godkända betyg. Klasserna är stora och resurserna knappa för att klara av elever i behov av särskilt stöd. Så här har det varit hela mandatperioden men trots detta har Socialdemokraterna sparat 40 miljoner på skolan!

Trots att stadsbidragen till Örebro kommun har ökat har Socialdemokraterna prioriterat betong före barn!

Nya Moderaterna har sagt nej till varje nedskärning av skolan som gjorts sedan omvalet. Vi har satsat 110 miljoner mer än S-majoriteten på skolorna i Örebro.

Nya Moderaterna lovar mindre förskolegrupper, mindre klasser i skolan, ett tydligare fokus på kunskap i Örebros skolor samt ett strukturerat arbete för nolltolerans mot mobbning och kränkningar.

För oss Moderater är skolan viktig. Vi vill att varje elev ska mötas av höga förväntningar och få mer tid tillsammans med skickliga pedagoger. Vi vill se tidiga insatser för de elever som, av olika anledningar, halkar efter. Vårt mål är självklart att varje elev i Örebros skolor ska nå minst godkänt betyg i varje ämne.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar