onsdag 19 augusti 2015

På skolfrontet inget nytt från S/MP

I dag skriver Fridolin och Baastad på NA-debatt om skolan. En artikel fylld av svammel och gammal skåpmat. Det är konstigt att regeringen med MP i spetsen för skolan inte har mer att komma med än tidiga insatser, ökad attraktivitet för läraryrket och att alla skolor ska vara bra. Den som inte håller med kan räcka upp handen!

Det som är bra är att artikeln lyfter fram att vi på ett bättre sätt måste ta tillvara på alla de goda exempel på skolutveckling som finns runt om i Sverige och så även i Örebro. Vi måste göra mer av det som vi vet fungerar i svensk skola och i detta har varje skolledare ett stort ansvar. Dock måste vi kommunpolitiker vara medvetna om att det är vi som skapar förutsättningarna genom att prioritera rätt i den kommunala budgeten.

Den kommunala prioriteringen är just det som är anmärkningsvärt när Baastad skriver debattartiklar om skolan. År efter år skär Socialdemokraterna i Örebro ner på resurserna till skolan. Detta trots dåliga kunskapsresultat och trots att skolorna år efter år påtalar att resurserna för elever i behov av särskilt stöd inte räcker. Detta är minst sagt magstarkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar