torsdag 22 september 2016

Finns pengarna?

Idag meddelade de styrande partierna i Örebro att de satsar 28 miljoner på skolan nästa år. Detta låter bra och visst välkomnar de flesta av oss mer pengar till skolan. Vi Moderater har i flera år hävdat att mer pengar måste prioriteras till skolan men gång på gång fått nej från Örebros styrande partier.

Vad man dock inte säger i sitt pressmeddelande är att pengarna inte finns. Först i slutet av november vet vi om förslaget om välfärdssatsningen från Regeringen klubbats igenom av Sveriges riksdag. Innan dess finns inte de 28 miljonerna som S-styret i Örebro påstår sig satsa!

Så frågan är vad som händer om välfärdspengarna inte dyker upp i Örebro. Klarar då S-styret av att prioritera barn före betong?

Om nu pengarna kommer till Örebro ska de användas till att höja Örebros resultat i den rankning som Sveriges kommuner och landsting (SKL). Även detta kan tyckas vara bra då det ju innebär att skolresultaten ska höjas.

Men jag anser att målet för skolorna i Örebro bör vara att klara varje elev. Varje elev ska minst klara godkända betyg - detta är en tydligare målsättning än att komma på en viss plats i en rankning. Speciellt som man nu nöjer sig med att komma på plats 25! Är inte Örebros elever värda att ha politiker som anser att de ska komma högst upp?

Mer personal i skolan är bra men fokus måste vara på att Örebros elever ska mötas av kompetenta lärare på varje lektion.


NA

Pressmeddelande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar