söndag 27 juni 2010

Därför behövs ett nytt styre i Kumla

Signaturen ”A Ericsson” uppmanade i ett inlägg på NA:s insändarsida för en tid sedan alla medborgare i Kumla att rösta på den sittande majoriteten med motiveringen att Kumla är en fin kommun. Jag säger istället, rösta för förnyelse och på oss som anser att Kumla är en fin kommun som kan bättre.

Kumla behöver ett nytt styre som anser att de pengar som kumlaborna bidrar med via skatten ska förvaltas väl och främst användas till kvalité i vård, skola och omsorg.

Kumla behöver ett nytt styre som anser att människor i Kumla ska ha inflytande över den omsorg de behöver och vem som utför omsorgen. En ny majoritet i Stadshuset är en förutsättning för att vi i Kumla ska få in andra aktörer som alternativ till den verksamhet som finansieras med skattemedel. Detta är viktigt om man inser att det sällan är så att endast ett alternativ passar alla.

Ett nytt styre behövs för att så många beslut som möjligt ska kunna fattas vid köksborden i Kumla och inte i Stadshuset eller på socialdemokraternas interna möten.

En ny majoritet behövs om Kumla ska prioritera en kommunal ekonomi i balans före storslagna byggen. En nykter prioritering av kommunens resurser är viktig för att undvik fortsatt neddragning i exempelvis skolan i Kumla.

Jag anser att det är på tiden att släppa in kreativitet och nytänkande på alla nivåer i vår fina kommun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar