fredag 28 maj 2010

Kampanj i Kumla

Om en timma ska jag tillsammans med moderata vänner i Kumla dela ut flygblad i centrum. Vi gör det ungefär en gång i månaden av tre anledningar. Det är ett bra för oss att synas, det är ett sätt att skapa dialog med kumlaborna och vi får ut vårt budskap. Samtidigt som vi tycker att det är kul.

För oss moderater är det nu för tiden roligare att bedriva kampanj. Det är mer OK att vara moderat och det är sällan som människor är otrevliga mot oss.

Det är just att få människors negativa reaktioner som skrämmer många valarbetare. Att bli utskälld bara för att man delar ut flygblad, är moderat och visar det var för 5-10 år sedan vardag för oss moderater i Kumla. Numera är normalläget att vi får att leende och ett tack för det vi delar ut.

Idag är rubriken ”Full fart bakåt”. Vi påtalar att vänsterpartiernas politik nedför jobbstopp och att människor kommer att få mindre i plånboken.

Även om min åsikt är att vi ska prata om våra egna förslag är det ibland viktigt att även lyfta fram konsekvensen av motståndarnas politik.

Höstens val står mellan Alliansens arbetslinje och vänsterns bidragslinje. Ska vi klara oss ur krisen måste det löna sig att arbeta, vara attraktivt att anställa och möjligt för de som står långt från arbetsmarknaden att ta sig tillbaka till arbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar