tisdag 18 maj 2010

Nytt bad i Kumla

Igår sattes spaden i jorden för det nya inomhusbadet i Kumla. Socialdemokraterna jublar och vi andra har en klump i magen inför lån och stigande kostnader vilket med automatik innebär mindre pengar till annan verksamhet i vår kommun.

Jag är irriterad över att Kumla tidigare inte har skött om sina anläggningar. Det ser vi i byggnad efter byggnad nu när organisationen äntligen har ändrats och vi har en avdelning, kommunfastigheter, som hanterar underhåll av kommunens fastigheter. Det är otroligt vilken kapitalförstöring som har fått pågå under många år i Kumla och den styrande majoriteten har inget gjort! Vi har inte skött inomhusbadet så nu håller det bokstavligen på att falla ihop och vi har fler exempel på fastigheter där kostnaderna blivit stora eftersom underhållet är eftersatt.

fullmäktige igår diskuterades en interpellation som jag skrivit. Där undrade jag över driftskostnaderna för det nya badet vilka inte varit speciellt nogsamt framtagna hittills.
Svaren var lika svävande som vanligt. Jag anser att vi på ett bättre sätt måste hantera Kumlabornas skattepengar. Det måste gå att få bättre underlag på kostnader i samband med föreslagna investeringar. Det går inte att i efterhand beräkna drift och då stå inför faktum med stora kostnader. Kommunen har här mycket att lära av näringslivet där en dylik hantering aldrig skulle accepteras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar