fredag 15 oktober 2010

Bra initiativ

För en liten kommun som Kumla är det viktigt att ha ett bra och positivt företagsklimat. Stora företag i alla ära men det är ur de små företagen som jobben kommer. I Kumla har vi några stora företag och massor av små företag och det är viktigt för kommunen att värna om alla dessa så att de behåller sin verksamhet i Kumla.

Vi i oppositionen har under flera år tjatat om att kommunen ska ta initiativ till att starta ett Näringslivsråd i Kumla. Vi tror att det behövs ett forum eller en arena där företag, politiker och kommunledning kan träffas, samråda och verka för kommunens bästa. Vi tror starkt på att om vi i kommunledningen lär känna företagen bättre och kan skapa enkla vägar för samtal med företagen i Kumla skulle vi få ett bättre företagsklimat.

Till allt detta säger Socialdemokraterna nej. De lutar sig tillbaka och låter en tjänsteman, numera nästa två tjänstemän, sköta kontakten mot företagen.

Vi i oppositionen har också efterfrågat en tydlig och långsiktig näringspolitisk strategi i Kumla vilket S säger nej till. Det verkar inte behövas några strategier i Kumla!

Så, det var med glädje jag idag tog emot information om att Svenskt Näringsliv och Företagarna bjuder in oss Kumlapolitiker till möte. De vill diskutera företagarfrågorna i kommunen. De vill lyfta vad som är bra, vad som kan bli bättre, hur service och information kan förbättras och hur attityden till företag kan bli mer positiv.

Detta är ett bra initiativ som företagens organisationer tar. Jag välkomnar det och ser fram emot en bra diskussion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar