tisdag 5 oktober 2010

Kulturcentrum i Kumla

Vi som bor i Kumla har stor anledning att vara stolta och tacksamma för ett gott kulturutbud.

Sist i raden är Anders Fasts satsning i Örsta med nytt galleri som öppnade i helgen. Ett fantastiskt hus har byggts och familjen Fasts satsning på intressanta konstnärer fortsätter. Det är inte utan att man som kumlabo sträcker lite extra på sig efter dagen inslag i kulturradion, P1, där ett reportage sändes från invigningen av detta nya hus.

Stolta har vi också anledning att vara över den stora musikverksamhet som vi har i Kumla. Här står Studiefrämjandet för största insatsen med massor av rockverksamhet för våra barn och ungdomar.

En annan stor grej i Kumla är satsningen på filminspelning som sker i Hällabrottet/Kvarntorp. Där spelas filmer in och vad jag förstår är det i denna vecka full fart i studion. Detta innebär stora möjligheter för företag i kommunen att erbjuda service kring detta.

Vi har vanliga kulturskolan, utställningar av konst i flera konsthallar, gallerier, skulpturer i vår stad och på hög, föreläsningar i biblioteket, Kraxkompaniet, kyrkornas konserter, digital opera och bio i Folkets Hus och flera studieförbund som erbjuder kultur.

Kultur är viktigt. Det är här som själen får sitt och som, enligt min mening, gör oss till hela människor. Sedan är kultur olika för olika människor. Det är viktigt att det finns en mångfald både av dem som erbjuder och det som erbjuds. Kommunen ska främja kultur och det är en tillgång när eldsjälar finns som driver kulturen på det sätt som görs i Kumla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar