onsdag 22 augusti 2012

Nej till besparingar i Örebros skolor!

Så kom då det vi har befarat - anställningstopp och inköpsstopp i Örebros skolor! Den budget som socialdemokraterna la för 2012 räcker inte och tyvärr är det Örebroarna som nu får betala med färre lärare och böcker i skolan!

Detta är ett medvetet beslut från majoriteten - de sparar på välfärden!

Vår budget innebar samma peng till välfärden 2012 som 2011. Socialdemokraterna valde att spara 30 miljoner på skolan och 20 miljoner på social välfärd.

Samtidigt, beslutsärende på Kommunstyrelsen i nästa vecka, väljer nu Socialdemokraterna att lägga tre miljoner på en ansökan om att hålla Skid-SM. På det vill man lova 17 miljoner i investeringar i skidanläggningar om man får ett ja till arrangemanget. Återigen får betongen gå före barnen!

Vi moderater vill bygga en bra förskola och en rättvis skola i Örebro. En bra skola som ger alla barn samma möjligheter. Därför satsar vi 15 miljoner på mindre grupper i förskolan, tre miljoner på införande av pedagogisk lunch, och sex miljoner på övriga förbättringar i skolan.

Vi vill anställa fler lärare – inte färre. Även vi vill hålla i slantarna men för oss är det viktigt att skolorna har de böcker de behöver för att kunna bedriva en bra verksamhet.

För mig är det viktigt att skolorna håller sin budget men just nu ser vi konkret hur varje skola sliter med att klara sina sparbeting. Det säger sig självt att detta riskerar att gå ut över verksamheten. Lärarna blir trötta och missmodiga, de får jobba mer och trolla med fötterna för att få resurserna att räcka. Det är personal och elever som betalar priset just nu – i förlängningen är det alla Örebroare som betalar när vi inte klarar skolans uppdrag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar