torsdag 23 augusti 2012

S kastar sten i glashus

NA debatt bemöter Thomas Esbjörnsson (S) moderaternas Oskar Öholm, NA debatt 20/8,  med att skolpolitiken inte är moderaternas verk. Det kan man tro då folkpartisten Björklund är ansvarig minister men det är inte sanningen. Vad som är sanningen är att Alliansen inför valet 2006 jobbade ihop i en mängd frågor som sedan verkställts. Just skolpolitiken var gedigen, till stora delar helt klar för att verkställas och ingen behöver tveka – det är moderat politik!

Att socialdemokrater har svårt att greppa det här är med samarbete i en konstellation som Alliansen kan jag förstå. S har av tradition regerat själva, eller i sina minoritetsregeringar lagt fram sina förslag som V och MP delvis stöttade. Att man mellan partier samarbetar och tar fram en politik är säkert helt främmande för herr Esbjörnsson och därför går han på så hårt i sitt svar.

Esbjörnsson ägnar sista delen av sin artikel till att lovorda sina egna insatser vilket är en klok strategi. Han utelämnar dock en viktig aspekt – att han under 2012 gör neddragningar i Örebros skolor med 30 miljoner!

Esbjörnsson skriver om sånt han inte har en aning och utelämnar dessutom viktig information om sitt eget fögderi – Det är beklämmande av en så erfaren politiker - Skärpning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar