torsdag 30 augusti 2012

Utveckla Örebros skolor

Igår skrev jag på NA:s åsiktsida:

Ralph Granberg skriver på NA-åsikter om hur han tappat förtroendet för Örebros politiker efter de hårda nedskärningar som drabbat Örebros skolor, med bland annat anställningsstopp och inköpsstopp. Nedskärningarna slår hårt mot en verksamhet som behöver förbättra sina resultat, men det är den socialdemokratiska majoriteten som står bakom dem, inte moderaterna.

I vår budget ville vi skydda skolan från nedskärningar och sparade istället på skrytbyggen, prestigeprojekt och betong. Vi satsar 30 miljoner mer på att utveckla skolorna i Örebro så att alla barn får en chans.

Vi ser idag hur barn från välbärgade och studievana hem klarar sig bra, medan det går sämre för andra. Detta är orimligt eftersom vi varken väljer våra föräldrar eller kan förvänta oss att en sjuåring ska ta ansvar för sina egna studier. Vi moderater vill bygga en skola som ger varje barn en möjlighet att uppnå sin fulla potential och detta oberoende av tjockleken på föräldrars plånbok eller studiebakgrund.

Efter anställningstopp i skolan, nedläggningen av Örebros bästa gymnasieskola och sänkt skolpeng står en sak klar. Örebro behöver ett nytt välfärdsparti. Moderaterna förnyas nu för att bli det partiet Vi kommer i valet 2014 söka väljarnas förtroende för att bygga upp skolan och välfärden efter den socialdemokratiska majoritetens nedskärningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar