måndag 10 december 2012

Lögner och Nobelpris

I NA idag svara Anders Åhrlin och jag på den debattartikel som Lena Baastad och Thomas Esbjörnsson skrev den 1/12.

När våra motståndare medvetet ljuger om moderaternas politik härsknar vi till. Det är dåligt och lågt - Ingen vinner på att politiker bemöter varandra med lögner!

Vi moderater bygger sakta men säkert upp vårt förtroende som Örebros nya välfärdsparti – Vi gör det med reella satsningar i våra budgetar som S har svårt att matcha. Det handlar om vilka prioriteringar man vill göra - för oss är det enkelt att sätta skolan och omsorgen högst på agendan!

Vi gör medvetet satsningar på välfärden för att de som har byggt upp vårt samhälle ska få en bra ålderdom, för de människor som behöver samhällets stöd ska få det och för att våra barn ska få en bra skolgång.

En dag som denna, när Nobelpriserna delas ut, går tankarna självklart till skolan. För att citera Lärarförbundets annonser i flera morgontidningar ”På Nobeldagen riktas världens blickar mot Sverige. Vi påminns om hur viktigt det är med kunskap, forskning och framsteg. Och visst är det så att allt börjar med en bra lärare?” Om just detta skriver Fredrik Reinfeldt och Eva-Lis Sirén i Aftonbladet.

För att skolan ska klara sitt kunskapsuppdrag och för få lärare som är motorn i detta måste vi politiker prioritera skolan! Då duger det inte att göra som S i Örebro och dra ner på skolans resurser! Det är fokus på kunskap och pengar till vidareutbildning, bra ledarskap och mindre klasser som måste till. Det är för detta som vi kommunpolitiker måste ta vårt ansvar!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar