måndag 17 december 2012

Skolkarusell

NA har igår och idag rapporterat om Örebrogymnasiernas flyttkarusell – Jag kan tycka att det är en karusell både vad gäller lokaler och ekonomin i Örebros skolor! Det är precis ett år sedan allt ställdes på ända när S gick ut och sa att WUC skulle stängas. Den bästa gymnasieskolan hade valts ut och protesterna lät inte vänta på sig! Att NA nu rapporterar och tycker till om hur det blev och vad det kostade är bra.

Varken notan för kalaset eller alla lokaler är klara, men nog kan man hålla med Svante Tideman, Lärarnas Riksförbund, om att det flyttas runt och frågan är om man egentligen lämnat ytor… Jo, visst har gymnasieskolan fått mindre ytor men hur bra det blev och om pengar har sparats återstår att se. Som jag skrev i mitt senaste blogginlägg har vissa grupper av elever fått betala ett högre pris än andra.

Idag beskrivs situationen för eleverna på Vård och omsorgsprogrammet – de som går i tredje ring har flyttat varje år… Huruvida NA kommer att skriva om Aspergereleverna på Risbergska är frågan. Det är ju tveksamt om denna elevgrupp tar emot journalister och säkert är det inte att NA ens vet om att gruppen existerar…

Trots flytt, minskade lokalytor och att massor av lärare har satts i omställning kämpar gymnasieskolan med ekonomin. Under hösten har prognoserna pekat på 4-6 miljoner back men i förra veckan pekar Gymnasienämndens slutnota för för 2012 på 16 miljoner i underskott! Detta är oacceptabelt! S har fullständigt förlorat kontrollen över ekonomin!

Att gymnasieskolans elevkullar minskat och minskar har vi vetat länge. Att vi måste anpassa lokaler och personal efter detta faktum har vi vetat lika länge. Men S valde at riva upp beslut, inte ta tag i problem i tid och sedan agera i panik! Trots detta hamnar vi nu för andra året i rad i stora underskott – Det är ett stort misslyckande som socialdemokraterna har ansvar för!

Folkpartiet Liberalerna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar