tisdag 9 april 2013

Ett nederlag för valfriheten

Under den gångna helgen beslutade S-kongressen att val av skola bättre görs av kommunpolitiker än av barn och föräldrar. Detta är en klar seger för vänsterfalangen inom socialdemokratin och säkert känns det nu bra för många S-politiker att äntligen få möjlighet att få ordning på detta med valfriheten!

Får S makten i Rosenbad förändras valfriheten radikalt för svenskarna. Det S har bestämt är ett stort intrång i det som många människor i Sverige vant sig vid - att kunna välja på mer än en skola för sina barn. För S är det helt OK att lämna dessa beslut till kommunpolitiker och i Örebro skulle det med all säkerhet innebära ett stopp för nya friskolor.

Det märks redan idag hur besvärligt S i Örebro tycker att det är med de förfrågningar som kommer om nya skolor som vill etablera sig. De målar upp en bild av hur besvärligt det blir för kommunen och hur mycket det kommer att kosta om en ny skola får tillstånd. Vi har haft flera ansökningar att yttra oss över den senaste tiden och här är vi moderater betydligt mer positiva än vad den styrande S-majoriteten är.

Jag anser att det är bra med valfrihet och mångfald! Det är bra för de kommunala skolorna med konkurrens - det höjer kvalitén och får varje skola på tå för att behålla sina elever.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar