onsdag 11 december 2013

Nej till Skolverkets nya rekommendation!

Idag går Skolverket ut och informerar om att de tar bort sin rekommendation om att det bör vara max 15 barn per förskolegrupp. Istället ska man fokusera på kvalitén och barnens bästa.
Anledningen att rekommendationen slopas ska vara att rekommendationen ändå inte följs – Intressant…

Jag håller med Lärarförbundets Eva-Lis Sirén som till Aftonbladet säger ”Om det nu visar sig att få följer rekommendationen, så sänder det ju fel signal att ta bort den”.

Jag antar att S-majoriteten i Örebro jublar efter detta besked. Nu kommer ambitionen sänkas och ännu mindre göras för att minska antalet barn per avdelning i Örebros förskolor. De som i slutändan får betala priset är barnen!

Alla jag träffar i förskolan säger att barngrupperna är för stora. Personalen går på knäna för att hantera barnens dagar så att verksamheten ska bli så bra som möjligt. Antalet barn gör det svårt att uppfylla allt som ska göras och att ge barnen den uppmärksamhet och det stöd som varje barn har rätt till.

Örebro måste komma tillrätta med sina dåliga skolresultat. Här har förskolan en viktig roll. Med sitt tydliga pedagogiska uppdrag ska barnen förberedas inför skolstart. Vi måste ta tillvara på barnens vetgirighet och lust att lära i tidiga år. Förskolan har det uppdraget och för att klarar det så kan vi inte fortsätta att trycka in barn i förskolan och skapa allt större barngrupper.

DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar