torsdag 20 oktober 2011

Partistämma

Idag samlas ännu en gång massor av moderater i Örebro. Vår partistämma öppnas kl 11 och beslut ska tas om bl.a. nytt idépolitiskt program, nytt kommunprogram och upp mot 200 motioner. Det är spännande dagar som kräver mycket arbeta av ideella krafter för att allt ska fungera.

Anledningarna till att moderaterna återkommer med sina stora arrangemang till Örebro är många. Två avgörande orsaker är att vi har en fantastisk konferensanläggning och en lokal organisation som ställer upp. Vi Örebromoderater är mycket stolta över detta och många av oss, tillsammans med moderater från hela länet, ställer självklart upp och gör arrangemanget möjligt.

Jag har under några år varit ombud på våra partistämmor och då haft fördelen av att kunna följa, och delta, i debatten och besluten från plenisalen. Denna gång är jag med som personal vilket är kul och ger även en viss möjlighet att följa arbetet och diskussionen på stämman.

Jag ser fram emot Stadsministerns tal på lördag, diskussionen om nya idéprogrammet, LAS, värnskatten, diskussionen kring våra lokala motioner och valet av ny partistyrelse där Kent Persson är föreslagen som ledamot. Jag ser också fram emot att träffa kompisar från hela Sverige som nu kommer till Örebro.

Det är framtidens politik i stort fokus som är tjusningen med en partistämma. Att tillsammans forma förslagen för kommande politik är inspirerande och det som driver oss alla som håller på med detta. Nu när vi är det största regeringspartiet är just detta en utmaning, det vi beslutar har en stor möjlighet att få effekt direkt och det är därför partistyrelsen många gånger är försiktig i sina uttalanden beträffande en del motioner.

Tvärsnytt,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar