torsdag 15 november 2012

Örebros skolor behöver mer resurser

I Lärarförbundets rankning hamnar Örebros skolor på plats 156 av 290 kommuner. När det gäller resurstilldelningen till skolan är platsen 244 av 290. Inga placeringar att vara speciellt stolt över… Trots detta vägrar den socialdemokratiska majoriteten ta tillbaks de nedskärningar på 30 miljoner som genomförts under 2012.

I socialdemokraternas Örebro finns det pengar till allt utom välfärden. Skolan får spara medan Björn Sundin planerar stora elithallar i Hjärstaskogen. Av Sveriges 290 kommuner lägger 244 mer pengar per elev på skolan. Detta är anmärkningsvärt och pekar tydligt på att Örebro behöver ett nytt välfärdsparti.

I vår budget för 2012 sa vi nej till socialdemokraternas nedskärningar om 30 miljoner på skolan. Inför 2013 vill vi skjuta till 50 miljoner till välfärden, varav 30 miljoner till skolan, men socialdemokraterna vill hellre satsa på betong.

Vi moderater vill bygga en bra förskola och en rättvis skola i Örebro. Pengar är inte allt, men om vi vill ha mindre klasser och återinföra pedagogisk lunch behövs det resurser. Vi vill också satsa på ett effektivt anti-mobbningsarbete och införa en rätt till 30 timmars förskola.
NA, Radio Örebro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar