tisdag 28 maj 2013

Alliansen är bäst på skola

Kunskap, trygghet och rättvisa – det är så vi vill att den svenska skolan ska beskrivas. Därför har Alliansen genomfört en historisk reform av skolan.

En allmän förskola har införts från tre års ålder, gymnasieskolan har delats upp i en studieförberedande och en yrkesförberedande. Vi arbetar för att stärka skolan och öka likvärdigheten så att ingen elev ska gå osedd. En ny skollag har införts, betygssystemet har fått fler steg, betyg ges från åk 6 och skolan har fått tidigare nationella prov.

Skolan ska ge våra barn den bästa starten i livet och för detta har stat och kommun ett delat ansvar. Reformerna måste få sin tid att komma på plats och för detta har nu vi ute i kommunerna ett stort ansvar. Inget fungerar om inte vi kommunpolitiker inser allvaret och tar vårt skoluppdrag högt upp på agendan i varje kommun. Om detta skrev Stockhaus och Alam i förra numret av Dagens Samhälle.
 
Med tanke på en gångna veckans oroligheter i våra städers ytterområden är det långsiktiga arbetet med att ha en skola som klarar sitt uppdrag viktigt. Vi måste klarar skolan för att klara jobben och utanförskapet. Om detta skrev Peter Wolodarski i söndags.

Runt om i Sverige ser det olika ut men tydligt är att Alliansmärkta kommuner på ett bättre sätt ha tar sig an skoluppdraget.
I tidningen Fokus rankning är 9 av 10 högst rankade kommuner Alliansledda. Dessutom visar en undersökning i Dagens Samhälle att 82 % av de 50 bästa skolkommunerna styrs av Alliansen, i de sämsta styrs 72 % av S eller V.
Resultatet är tydligt. Moderaterna och Alliansen är bäst på att skapa en modern skola för alla.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar