fredag 29 april 2011

S och trovärdigheten

Socialdemokraternas trovärdighet diskuteras för fullt i Örebro. Det är inbjudningar till S-arrangemang som skickas i kommunkuvert, lönekostnader som ska gå till politiska sekreterare på Rådhuset som de tydligen använder till att betala sin kanslipersonal och så agerandet med röstskola och vallokaler i höstens val…

Det ter sig, som Staffan Wärme sa i Fullmäktige i onsdags, att det finns regler som sju partier i Örebro följer och så finns det regler som ett parti i Örebro följer. Detta är inte bra! Det gynnar inte demokratin och det smutsar ner politiken!

S slår självklart ifrån sig. Det lyser igenom att deras verklighetsuppfattning om politikens roll är annorlunda än vår. De blandar konstant ihop kommunens verksamhet med partiets.

Vad som irriterar mig än mer är Socialdemokraternas felaktiga påståenden om Koalitionens politik. Det är anmärkningsvärt att de i broschyrer och tidningsartiklar hela tiden påstår att vi vill sänka kommunalskatten.

Koalitionen har gett tydliga besked till Örebroarna. Vi kommer att behålla kommunalskatten på nuvarande nivå och vi kommer att behålla alla lägenheter i ÖBO. Vi vill detta och de tre kommande åren satsa på förbättringar i vård, skola och omsorg. Örebro har, efter fyra år med Koalitionen nu en bra ekonomi och kan göra förbättringar i verksamheten. Vi vill skapa ett Örebro där människor har jobb, skolan är på topp och där människor kan lita på att de får den service och omsorg de har rätt till.

Vi moderater har strategin att lyssna på Örebroarna, ta till oss vad människor tycker, ibland omvärdera våra ställningstaganden och hellre beskriva våra egna förslag än motståndarnas.

S har en annan strategi, de svartmålar sina motståndare och drar sig inte för osanningar om andras förslag. Det är slående hur lite S talar om sina egna förslag och de beskriver inte hur de har tänkt att finansiera och genomföra sin politik. Det saknar trovärdighet och blir otydligt för väljarna.

Andra bloggare. Kent Persson, Staffan Wärme

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar