tisdag 6 mars 2012

Förnyelse

Idag skriver Fredrik Reinfeldt DN debatt om det fortsatta förnyelsearbetet inom moderaterna. En bra artikel som beskriver det vi måste göra för att hänga med och för att attrahera nya och gamla väljare.

Vi är många som har varit medlemmar i moderaterna länge, jag själv sedan 1981, och säkert är vi en tapper skara som har en grundinställning att vi aldrig kommer att lämna skutan. Men, jag tror att denna skara minskar och att ett ständigt förändringsarbete är nödvändigt. Nödvändigt för partiet och för det samhälle vi avser att förbättra.

Människor idag tror inte på gårdagens idéer eller lösningar. Ett parti måste ge svar på de problem och frågeställningar som dagens samhälle har. Därför är en ständig förnyelseprocess viktig. Att vara ute bland folk, besöka verksamheter och höra vad är bra, vad är mindre bra och vad finns det för förslag på lösning.

Människor idag vill att politikerna de ska rösta på speglar det samhälle vi lever i. Det duger inte att alla våra politiker är stöpta i samma form. Det är viktigt att vi på våra valsedlar har människor från olika yrkesgrupper, en jämn fördelning av kvinnor och män, fler nysvenskar och både unga och gamla.

Vi moderater i Örebro startar nu vårt förnyelsearbete. Vi ser på siffrorna från de senaste valen att Örebroarna tror mer på moderaterna i riket än på oss i Örebro. Detta har vi tagit till oss och ska ändra på. Vi ska bli de Nya Moderaterna även i Örebro!

Andra bloggare: Kent Persson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar