söndag 8 april 2012

Skolutveckling

Idag skriver herrarna Esbjörnsson och Begic (S) om skolutveckling på NA:s åsiktssida. Artikel är svar på en insändare som tycker att skoldebatten i Örebro handlar för mycket om lokaler. De menar att detta nu ska ändras och att det mesta kommer att lösa sig eftersom majoriteten i Örebro (S, KD, C) har avsatt 14 miljoner kronor till en skolutvecklingsorganisation.

Vackert så - ett system/organisation för att hjälpa till där det finns problem, som baseras på forskning och som kan utveckla Örebros skolor, är bra. Förslaget kommer från förvaltningen och det kommer, när det väl är på plats, säkert att fungera som en motor i förbättringen av elevernas resultat. Även vi i oppositionen välkomnar detta och ser fram emot att vara delaktiga i hur det hela ska fungera.

Problemet är att majoriteten samtidigt sparar 30 miljoner, under 2012, på skolorna i Örebro! Om detta står det inget i dagens artikel… Resultatet av dessa besparingar börjar vi nu se, skolor får skära ner på antalet lärare och det drastiskt! Vad händer då med resultaten i skolan? Hur blir det då för alla svaga elever som S säger sig värna?

Skolresultaten i Örebro oroar. 25% av eleverna som nu söker till gymnasieskolorna i Örebro saknar behörighet. Då duger det inte att spara 30 miljoner på skolan! Då är varje lärare viktig, då måste vi jacka upp, inte ner, då gäller det att skapa tilltro till skolan och inte dra ner på antalet lärare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar