torsdag 24 januari 2013

Trygg förskola

Idag rapporterar Radio Örebro om starka reaktioner från föräldrar till barn på Kottebo förskola angående hastigheten på vägen som går förbi förskolan. Det är minst sagt konstigt att Örebro Kommun så kallsinnigt konstaterar att det inte finns några planer på att ändra hastigheten!

Barnens trygghet – var finns tankarna om den?

Vi moderater har lagt konkreta förslag på hur vi kan jobba med trygghet på våra förskolor. Vi vill införa ett Trygghetsråd dit föräldrar kan vända sig om sånt som de ser/upplever som otryggt samt ge förslag på trygghetsförbättrande åtgärder. Hade vi haft Trygghetsrådet nu skulle Kotteboföräldrarna inte behöva strida med park- och gatuförvaltningen.

Vi moderater har lyssnat på föräldrar i Örebro och kommit fram till att tryggheten står högt på deras dagordning. För att möjliggöra för föräldrar att påverka tryggheten för sina barn har vi i vår budget lagt förslaget om Trygghetsråd – Till detta säger S nej.

Kottebo ligger i skolområde Nordost där vi moderater på senaste mötet la ett förslag om att förvaltningen skulle genomföra trygghetsinventeringar på förskolorna i området – Till detta säger S-majoriteten nej.

Den styrande majoriteten i Örebro har full upp med allt annat än att tänka på våra barns trygghet – Föräldrar och personal lämnas ensamma att ta strid mot kommunens byråkrater!

Radio Örebro 25/1

2 kommentarer:

  1. Tycker det är ytterst pinsamt att detta måste stridas för. Så tack för dina synpunkter. /förälder Kottebo.

    SvaraRadera
  2. Varför godkände ni att ett privat företag fick bygga en förskola i en starkt trafikerad korsning?? I en såå dålig miljö! Varför la man den inte längre in i området - mitt i.

    Det fanns ju redan en förskola med betydligt bättre placering!

    Hur tänkte ni - om ni nu tänkte?

    SvaraRadera