fredag 30 augusti 2013

Elithallar före nya skolor i Örebro

Att skapa en stabilitet och trygghet i välfärden är en viktig del i att styra en stad. Här anser jag att den styrande S-majoriteten i Örebro har misslyckats. Nedskärningar inom skola och omsorgen tonas ner medan satsningar på elithallar och betong marknadsförs.

Det är också anmärkningsvärt att Kristdemokraterna, som i andra sammanhang är ett Alliansparti, så tydligt ställer sig bredvid Socialdemokraterna och t.o.m. tillåter sig att försvara den skeva prioriteringen!

Det senaste exemplet är när Lennart Bondesson sitter i Tvärsnytt och försvarar att nybyggnation av skolor inte prioriteras. Detta samtidigt som den S-majoritet han styr Örebro tillsammans med vill bygga en Elithall i Bolungsängen – obegripligt!

Svante Tideman från Lärarnas Riksförbund pekar i Tvärsnytt på att Örebroarna efterfrågar en långsiktig planering vad kommunen vill med skolan. Detta upplever även jag när jag träffar lärare och Örebroare. Tydlighet och planering skapar trygghet. Det är för tvära kast. För sent kommer man på att elevkullarna förändras och att skolor behöver läggas ner eller byggas upp.

Örebros elever är värda en skola som erbjuder en lärande miljö vilket innebär fräscha och ändamålsenliga lokaler. Allt för länge, säkert de senaste 20-30 åren, har skolans lokaler varit nedprioriterade av Örebros politiker. Det är dags att ändra på det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar