onsdag 28 augusti 2013

Fel att göra skillnad på barn i Örebro

Idag går Socialdemokraterna ut och lovar 25 timmars förskola för alla barn i Vivalla. Jag håller med Karolina Wallstöm, FP om att detta är bra men att satsningen inte är tillräcklig.

Vi Moderater lämnade i mars in en motion till Kommunfullmäktige om just detta. Vi ville dock att alla barn i Örebro ska ha rätt till 30 timmars förskola.  Det är bra att Socialdemokraterna har lyssnat – synd bara att de inte tänkte tanken fullt ut.

Barn kan redan idag få extra timmar i förskolan om de har speciella behov men att ha den begränsningen eller en begränsning i form av en enda stadsdel är för mig otillräckligt.

Förskolan har idag ett tydligt pedagogiskt uppdrag vilket gör att de barn som spenderar mycket tid i förskolan får ett försprång i sin förberedelse för skolan och livet. Det blir i många fall en extrem stor skillnad i språkförråd och andra färdigheter om man jämför de barn som gått i förskolan med dem som inte varit där eller som endast spenderar 15 timmar i veckan. Det har visat sig att skillnaden ordförråd i de flesta fall inte tas igen under hela skoltiden.

Varför vill Socialdemokraterna skilja på barn och barn? Varför vill de inte ge samma rätt till alla barn i Örebro att få fler timmar i förskolan? Min analys landar i att Socialdemokraterna inte ända ut orkar prioritera barn före betong…

Staffan Wermes blogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar