söndag 19 september 2010

Idag får vi resultatet

Vaknar till ett, för stunden, regnfritt Kumla och det är med pirr i magen vi öppnar valstugan på torget för en sista gång.

Idag skriver S i en annons att de vill ha en skola och förskola där kunskap och lärande är i fokus. Det är bra. Den som följt skolorna i Kumla och debatten om desamma förundras säkert över varför S kommer på detta nu. På valdagen dyker denna mening upp som gubben i lådan. Varför har S inte fixat detta under alla de år de haft chansen?

Elever och föräldrar i Kumla är värda en politisk ledning som tar skolan uppdrag på allvar. Det duger inte att i elfte timmen påstå sig stå för något som passar i debatten. Det gäller att bevisa det i sina förslag och i den politik man bedriver.

Jag hoppas att Kumlaborna idag röstar för Kumlas bästa. Jag hoppas att de vågar rösta för förnyelse, för kvalité i den verksamhet som vi alla betalar in pengar till via skatten och för en kommunal ekonomi som har råd att göra de investeringar vi behöver för framtiden.

Vi på den blå-gröna sidan vill göra det möjligt för människor i Kumla att påverka. Vi vill at våra äldre ska kunna välja både den omsorg de behöver och vem som ska utföra omsorgen. Vi vill att barnfamiljer ska ha mer än den kommunala förskolan att välja på. Vi vill t.o.m. göra det möjligt för andra att starta skolor i Kumla.

Möjlighet att välja ger oss möjlighet att välja bort det som inte passar. Möjlighet att välja skapar nya företag och nya jobb i Kumla. Möjlighet att välja höjer kvalitén i all verksamhet.

Ikväll får vi resultatet av mandatperiodens arbete. Jag har under fyra år jobbat för Kumlas bästa. Nu är det Kumlabornas uppgift att ge mig, och alla andra politiker i Kumla, sitt svar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar