fredag 17 september 2010

Vi påstås ljuga, igen…

Idag delar S i Kumla ut ett meddelande, i form av ett flygblad, till alla Kumlabor där de skriver att vi moderater ljuger när vi påstår att vi är Sveriges enda arbetarparti. Påståendet retar tydligen upp S så till den milda grad att de måste trycka upp flygblad…

Anledningen till att vi kallar oss det enda arbetarpartiet är att vi är det parti som har bäst politik för jobb. S har kapitulerat i jobbfrågan och erbjuder endast bidrag och gammal AMS-politik. Detta har väljarna insett. Det som inte gav oss jobb i högkonjunktur kan inte heller ge oss jobb när vi är på väg ut ur en lågkonjunktur.

Skattesänkningar ger inte jobb påstår S. S förstår tyvär inte de ekonomiska sambanden som gör att om man får behålla mer i plånboken så ökar benägenheten att arbeta. Drivkraften i skattesänkning för de som är låg- och medelinkomsttagare leder till att fler väljer jobb före bidrag. Mer pengar i plånboken leder till att man konsumerar mer vilket i sin tur gör att företagen växer, fler anställs och hjulen snurrar igång. Fler i jobb innebär mer skatteintäkter och därmed mer pengar till välfärdens kärna, skola, vård och omsorg.

Vidare skriver S att moderaterna endast är ett parti för människor med jobb och hög lön. Inser de inte själva sin inskränkta inställning? Moderaterna ligger i opinionsmätningarna på ca 30%, hur kan man då påstå att vi endast lockar höginkomsttagare?

S påstår att de är det parti som står för en politik där alla ska med. Efter alla är med S-styre i Kumla undrar jag hur S definierar alla? Är alla inte alla eller är alla en speciell grupp?
Alla elever i Kumlas skolor får inte den kunskap de har rätt till – Inkluderas inte alla elever i alla? Alla äldre på Kumlas boenden får inte komma ut i friska luften i den utsträckning som är tänkt – Inkluderas inte de som bor på exempelvis Solbacka i alla?

S är emot skattesänkningar och anser att de ökar klyftor. Varför drar de då inte tillbaka jobbskatteavdraget? Nej enligt Thomas Östros i gårdagens Aktuellt gör de inte det för de vill inte höja skatten för vanligt folk. Samtidigt påstår S att skattesänkningarna bara gynnat höginkomsttagare? Hur ska de ha det?

Intressant är också att konstatera att S är emot skattesänkningar samtidigt som deras i särklass största utgiftspost som de går till val på nationellt är en skattesänkning för pensionärer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar