lördag 18 september 2010

S kunde ha satsat redan nu

Socialdemokraterna tar regeringen som anledning till att inte göra nödvändiga satsningar på skolan. S skriver i ett debattinlägg i NA idag att endast röd-grön regering ger Kumla förutsättning att satsa på skolan.

Jag undrar vad S väntar på? Kumla har 2010 fått 25 miljoner extra av Alliansregeringen, pengarna är inte öronmärkta men regeringen mening var att kloka kommunpolitiker använder pengarna till välfärdens kärna. Vad gör då S i Kumla? De använder pengarna till ett nytt bad!

Istället för att satsa på skolan där resurserna tryter och eleverna halkar efter väljer man att bygga bad!

Det som Kumla behöver är en Allianregering och en ny majoritet i Kummunfullmäktige!

Kumla behöver en regering som förstår att om Sverige jobbar kan vi satsa på välfärden. Alliansens prioriteringar den kommande mandatperioden är ansvarsfull politik för stabila stadsfinanser, fortsatt satsning på välfärdsförbättringar där höjd kvalité i skolan är prioriterat och fortsatta sänkningar av skatten för pensionärer.

Kumla behöver politiker som förstår att prioritera det som är viktigt för Kumla. Vi kommer att prioritera kunskap i skolan, möjlighet för Kumlaborna att påverka den omsorg de behöver och en kommunal ekonomi som bygger på stabilitet och inte på lån.

Kumlaborna är värda politiker som förstår vad de håller på med. I sin artikel avslutar S med att påstå att det finns alternativ i Kumla idag, de menar att mångfald redan finns. Hur man än vrider till det så innebär mångfald att människor har flera olika alternativ att välja mellan. I Kumla finns idag bara ett alternativ och det är kommunen. S undervärderar Kumlaborna, detta resonemang går de inte på.

Vi moderater står, tillsammans med KD, C. FP och MP, för idéer om ett nytt Kumla. Vår ambition är att människor ska ha möjlighet att påverka omsorgen de efterfrågar och att fler än kommunen ska kunna utföra det som finansieras via skatten.

Vi moderater vill att människor i Kumla ska få bestämma mer och politikerna mindre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar