lördag 18 september 2010

Kumla – möjligheternas kommun

Idag annonserar S i NA om skillnaden mellan S och ”högeralliansen”. Jag vill på detta sätt bidra med några sanningar.

Vi säger NEJ till uranbrytning i Kumla.

Skattesänkningarna som har genomförts i Sverige har betytt mest för låg- och medelinkomsttagare vilka har fått en extra månadslön per år i plånboken. Alliansregeringen har sänkt skatten för förskolläraren, brandmannen och sjuksköterskan. Sverige har gått från att vara det land i Europa som har hårdast beskattning av låga löner till att vara på väg att bli ett skatteparadis för låginkomsttagare!

Privatisering av kommunal verksamhet ställer S i annonsen mot tillväxt för företag. Detta är fel. Vi vill skapa alternativ i den omsorg som Kumlaborna har rätt till och som finansieras via de skatter som betalas in. Detta gynnar företagsamheten i Kumla och det ger människor i Kumlamöjlighet att påverka den omsorg de behöver.

Skattesänkningar på jobb driver ekonomin framåt. Fler i jobb innebär mer skatteintäkter vilket innebär mer pengar till vård, skola och omsorg. En röst på oss Alliansen innebär satsningar på skola, vård och omsorg redan 2011. I Kumla har S styrt i alla år, politik är en fråga om prioriteringar och vi har i många år frågat varför S inte gjort mer för Kumlas skolor.

Det finns ingen som föreslår neddragningar i vården. Vi moderater anser att landstinget ska koncentrera sig på sjukvård. S har styrt Örebro läns landsting i alla år – varför har då vården i vårt län så mycket problem? Varför har vi problem med tillgänglighet, fetma, barns hälsa och ojämlik vård?

Undertonen i annonsens skrivning avslöjar Kumlas socialdemokrater. De vill inte sälja ut något av de fastigheter som Kumla kommun och dess bolag äger trots vad de säger i debatten. Detta är anmärkningsvärt!

Det finns ingen karenstid för ungdomar. De får hjälp av Arbetsförmedlingen från dag ett. Vad S inte prioriterar är praktikplatser i kommunen, här är det mycket snack och lite verkstad!

Ökad välfärd kommer genom jobb. Här har S kapitulerat. S har ingen politik för jobb, de vill vrida klockan tillbaka till ett Sverige där människor var beroende av bidrag och fastnade i arbetslöshet och AMS-åtgärder.

Slutligen sänkt skatt för pensionärer. För att vara ett parti som så kategoriskt är emot skattesänkningar är det fascinerande att den största utgiftspost i budgeten är just en skattesänkning. Vem tror att de lyckas?

Alliansregeringen har sänkt skatten för pensionärer två gånger under denna mandatperiod och ska göra det igen vid årssiftet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar