måndag 20 september 2010

Många trötta valarbetare

Så är det då över detta ”ödesval”, som vi är många som kämpat med den senaste tiden, över. Idag är vi alla trötta och en tomhet infinner sig säkert hos många. Det är konstigt att istället för att öppna valstugan packa ihop densamma och flytta alla bord och prylar.

För oss moderater gick det mycket bra och vi gläds idag åt det. Samtidigt är vi besvikna över SD:s vågmästarroll i Riksdagen, att vi inte tog hem segern i Landstinget, att Örebro pekar åt en röd seger och att vi inte nådde ända fram i Kumla.

Vi hoppades så klart på en blå-grön majoritet i Kumla. Istället har Kumlaborna röstat fram en röd majoritet där S får ta hjälp av V för att få igenom sina förslag. Jag är, till skillnad från Lennart Eriksson, helt övertygad om att SD kommer att besätta sina två mandat i Fullmäktige.

Från valrörelse till politisk vardag gick det denna gång snabbt. Ikväll har vi Fullmäktige där bland annat delårsresultat och omorganisation av gymnasieskolan ska diskuteras. Några hetsiga diskussioner är det väl ingen som orkar med så här dagen efter men en protest mot att inrätta en ny nämnd kommer vi att följa upp.

För oss på den blå-gröna sidan är det helt fel att utöka den politiska organisationen. Vi ser hellre att pengar används till verksamhet än på att avlöna oss politiker. Det är för oss självklart att Barn- och utbildningsnämnden har hand om all skola i Kumla och är emot inrättandet av en gymnasienämnd.

Delårsresultatet i Kumla visar på ett sämre siffror än tänkt och det läggs i rapporten in en brasklapp från tjänstemännen att större lån än beräknat troligen måste tas. Ja, ekonomin är på väg utför i Kumla och det kommer säkert att bli många diskussioner framöver om vilka prioriteringar som ska göras.

För oss är det självklart att prioritera vård, skola och omsorg. Kumlaborna har dock röstat för något annat. Detta kommer att bli fokus de kommande åren och säkerligen den stora valfrågan om fyra år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar