måndag 21 maj 2012

Lärare ska inte ställas mot forwards

Imorgon tar Kommunstyrelsen beslut om ytterligare stöd till Örebro Hockey – Denna gång i form av ett lån på 1 miljon som ska gå till att förbättra klubben resultat och därmed säkra deras elitlicens. Vi moderater kommer att säga nej och anledningarna är flera.

Moderaterna är positiva till ett aktivt föreningsliv som stöttar och stödjer samhället. Det kan handla om kulturföreningar som håller konsten vid liv, sociala föreningar som sträcker ut en hand till dem som allt för många vänt ryggen mot, men också idrottsföreningar som bidrar till att aktivera unga och äldre.

Vi gläder oss självklart åt de framgångar Örebro Hockey hade under förra säsongen och är tacksamma för den marknadsföring av Örebro som klubben har bidragit med. Men Örebroarnas skattade pengar får aldrig bli gratispengar eller någonstans man kan vända sig istället för att ta eget ekonomiskt ansvar.

Örebroarnas pengar ska användas till välfärden, inte till nya elitsatsningar.

Det förslag till beslut som den socialdemokratiska majoriteten på kort varsel gett oss innehåller inte tillräckliga, om en några, motprestationer från klubben. Det finns inte heller någon redovisning av vilka andra vägar som provats innan de kom till oss. Varför vänder sig klubben inte till banker eller andra finansiärer?

Vi finner det oroande att den socialdemokratiska majoriteten med ena handen kan genomföra nedskärningar och uppsägningar av lärare och nattsköterskor för att med andra handen ge lån till stadens hockeylag och deras elitsatsning. Det är tydligt att Örebro behöver ett nytt välfärdsparti!


Radio Örebro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar