tisdag 8 maj 2012

Mer pengar till Vintrosa skola!

På skola efter skola ser vi nu effekterna av neddragningarna som S-majoriteten i Örebro gör. I sin budget för 2012 har de dragit ner 30 miljoner på skolans område vilket nu direkt drabbar varje elev i Örebros skolor! Bl.a. får det till konsekvens att klasserna blir större viket rektor Gunilla Palmquist på Vintrosa skola beskriver i Radio Örebro den 30/4.

Moderaterna vill nu skjuta till pengar till Vintrosa skola. Enligt rektorn på skolan kommer de föreslagna nedskärningarna leda till klasser runt 32 elever. Moderaterna har i sin budget fyra miljoner anslagna för mindre klasser, pengar vi nu vill använda. För oss moderater är det fel att skära ner på välfärden – I vår budget prioriterade vi annorlunda och gav samma peng till skolan 2012 som de hade 2011.

Vi ser nu hur socialdemokraternas nedskärningar slår mot barnen. Hur ska en lärare kunna se varje enskild elev med jätteklasser på över 30 elever? Arbetsvillkoren blir orimiliga och det drabbar våra barn! Det som sker ute i skolorna är att man drar in på lärare och specialpedagoger. Skolan borde ge alla samma chans, men socialdemokraterna satsar hellre på nya kommunala bolag än våra barns framtid!

Radio Örebro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar