torsdag 28 mars 2013

Värdig äldrevård

Denna strålande vårdag önskar man alla att alla kom ut i solen en stund. Är det så för våra äldre? Finns det någon som har tid att följa med dem ut på en promenad? Kan de påverka den vård och omsorg de behöver? Jag hoppas det. Säker är det så på många håll men jag vet att det inte gäller överallt.

Radio Örebro har i några reportage beskrivit hur olika det ser ut i länet. I ett inslag intervjuas Ann-Marie Andersson som jobbar på Hagaby Ängar i Nora. Hon beskriver hur hon tycker att en bra äldrevård ska vara och hur hon på sin arbetsplats faktiskt får till detta. Vi har politiker som lyssnar säger hon.

Och det är väl just det. Att politiker lyssnar på personalen och de äldre - Vad efterfrågas? Hur kan vi få till en värdig omsorg?

I Örebro har vi moderater i våra två senaste budgetar prioriterat välfärden. Vi avsätter 20 miljoner mer till området social välfärd än vad S-majoriteten gör. Att sparar på välfärdens inre kärna är fel.

Vi vill att våra äldre ska få en värdig och aktiv ålderdom. Vi lyssnar på de anställda inom omsorgen då vi tror att de som är nära verksamheten har goda idéer som är värda att ta tillvara på. Vi lyssnar på de äldres önskemål då vi tror att människor mår bra av att själva få bestämma över sina liv. Vi moderater förnyar oss, vi tror på utveckling av all skattefinansierad verksamhet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar