fredag 6 september 2013

S negligerar forskningsresultat

Det vanliga i kommunpolitiken i Örebro (och säkert på de flesta håll) är att den styrande majoriteten säger nej till de förslag som oppositoinens för fram. Så även när det gäller mitt förslag om mer fysisk aktivitet i skolan.

Thomas Esbjörnsson (S) verkar tycka att en timmes fysisk aktivitet per dag inte gynnar barns inlärning. Tvärt emot det som forskningen bevisat argumenterar den styrande majoriteten i Örebro - Det är beklagligt och olyckligt.

I dagens nyhetssändning i Tvärsnytt säger Socialdemokraternas främsta skolpolitiker i Örebro att motion och fysisk aktivitet ska skötas på fritiden. Det är just detta som spär på ojämlikhet och skillnader mellan barn i den svenska skolan!. Just det resonemanget gynnar de barn som har föräldrar som själva är fysiskt aktiva och/eller de som månar om att deras barn ska vara det.

Undersökning efter undersökning visar att människor som är fysiskt aktiva oftast också är högre utbildade och har högre inkomster. Ett faktum som tydligen Socialdemokraterna i Örebro vill ska bestå!

Tvärsnytt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar