tisdag 24 september 2013

S saknar svar till Karro

Det bubblar av missnöje över matsituationen på Karolinska skolan i Örebro. Skolan har sedan denna termin ingen matsal vilket innebär att eleverna får gå till Oskarsparken och äta. Detta fungerar inte optimalt vilket Tvärsnytt rapporterade om igår.

För det första tar det en stund att gå mellan skolan och Oskarsparken. Att eleverna får röra på sig är positivt men detta måste planeras in i redan långa skoldagar…

För det andra fungerar inte logistiken vid den nya matsalen optimalt vilket gör att köerna blir så långa att eleverna får stå utomhus. Detta går väl bra om vädret är OK, men hur är det när hösten kommer och hur blir det i vinter…

Vad jag förstår äter 100-150 elever i nuläget sin lunch på stan istället för att äta i den Oskarparken (jag kan tänka mig att denna andel kommer att öka vartefter utetemperaturen sjunker). Detta innebär att elever/föräldrar betalar lunchen två gånger – en gång via skattesedeln och en gång från den egna plånboken. Det här är inte OK!

Skolans ledning ser problemen men står handfallna inför politikens tafatthet i frågan. Socialdemokraterna har inte hanterat frågan i tid, har ingen plan och ger inget besked om hur det ska bli. Den gamla matsalen, en barrack, flyttades bort innan en ny lösning var på plats och ingen kan ge eleverna eller personalen svar om när Karro får en ny matsal. Skandal!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar