onsdag 23 oktober 2013

50 miljoner mer till skolan

Det är brukligt att de politiska partierna skriver debattartiklar om den budget de lägger fram i Kommunfullmäktige. Vi har en på gång och idag publicerade NA budgetartikeln från Socialdemokraterna undertecknad Lena Baastad. Men istället för att skriva om vad S vill är artikeln en enda lång attack på oppositionen i Örebro och speciellt på oss Moderater.

Räknar Lena Baastad så kallt med att Örebroarna ska ladda hem deras budgetdokument (79 sidor plus bilagor) och där läsa vad den styrande majoriteten vill göra?

Eller är det så att S saknar förlag?

Som jag läser S-majoritetens budget så saknas förslagen. Man går ut och säger att man satsar men granskar man de s.k. satsningarna så är det volymökningar (fler barn i skolan bl.a) och löneavtal det man menar. Ett nytt begrepp är också myntat ”Omprövningskrav” vilket är besparingar. För att ta några exempel så sparar S 10 miljoner på skolan och 13,6 miljoner på Social välfärd…

I vår budget finns förslag. Vi har sedan flera år satsat mer än majoriteten på välfärden och denna budget gör vi det igen. 50 miljoner mer till skolan och 5 miljoner mer till Vuxam. För att klarar detta sparar vi på politik och betong.

De största satsningarna på skolan gör vi på mindre grupper i förskolan och mindre klasser i skolan. Vi säger nej till besparingar i skolan på 10 miljoner och vi satsar på Studie- och yrkesvägledare, fri pedagogisk lunch, mobbningsinsatser, 30 timmars förskola för alla barn, central rättning av nationella prov och fler vuxna som är ute på skolrasterna.

Vi Moderater säger nej till ytterligare besparingar i Örebros skolor - Vi säger ja till att satsa 50 miljoner mer än Socialdemokraterna på barnen i Örebro! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar