onsdag 3 augusti 2011

Besviken majoritet

På NA:s debattsida beklagar sig idag majoriteten i Örebro över att de inte fick igenom sin reviderade budget för 2011 när Kommunfullmäktige sammanträdde före sommaren. Allt som nu inte händer i Örebro är oppositionens fel och majoriteten står handfallen!

Den budget som lades fram i juni fick vi i oppositionen så sent att vi inte hade en chans att ta del av eller lägga något motförslag till. Den normala gången i en demokrati är att förslag tas fram och att tid finns för att läsa, ta del av och reflektera över. Allt detta fibblade den nya majoriteten bort.

Det fanns en tjänstemannabudget på bordet som vi säkert hade släppt igenom men den valde majoriteten att lyfta ur ärendelistan för att komma igen med en massa illa förberedda tillägg. Det duger inte, det är ansvarslöst och det är konstigt att majoriteten med all den erfarenhet Baastad, Bondesson och Persson sitter på, säger sig vara förvånade och besvikna!

Nej, de som ska vara förvånade och besvikna är alla Örebroare som röstat på S, KD och C. Hur behandlar de sina väljare? Vilket ansvar tar majoriteten när de inte på ett korrekt sätt kommunicerar sina förslag? Örebroarna förväntar sig handling. Örebroarna är värda mer än illa förberedda förslag från en majoritet som skyller ifrån sig när oppositionen tar till de verktyg som demokratin tillåter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar