måndag 14 november 2011

Dyster ranking för Vivallaskolan

Idag publicerar Aftonbladet sin ranking Skolkollen och Vivallaskolan i Örebro utmärker sig igen som en av de sämsta skolorna i Sverige. Endast Rosengårdsskolan i Malmö är sämre!

När niorna gick ut i våras var tre av fyra elever obehöriga till gymnasiet. Detta kan inte få fortgå, vi kan inte ha en skola med så dåliga resultat! Jag anser att det är ett svek och fullständigt oacceptabelt. Vi har en allmän skolgång i Sverige för att alla barn ska få samma chans, men de här barnen får ingen sådan chans. När så många stängs ute från gymnasiet skapas ett permanent utanförskap!

Alla skolor i Örebro ska vara bra och behovet av en skola som håller måttet är än större i det segregerade Vivalla. Om skolan inte hjälper barnen som har svårt att få hjälp hemma, vem ska då hjälpa dem? Något har gått snett på Vivallaskolan, och vi kräver nu att en utredning tillsätts för att se vad som gått fel och vad som behöver förändras inför framtiden.

Vi moderater vill bygga en rättvis skola i Örebro. En bra skola som ger alla barn samma möjligheter. Därför satsar vi i vår budget på mindre klasser, bättre matro och antimobbningsarbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar