onsdag 2 november 2011

Nedskärningar väntar Örebroarna

Idag lade majoriteten med S i spetsen fram sin budget för Örebro kommun. Vi har av förklarliga skäl inte hunnit studera den så noga men det är mycket text som handlar om strategiområden och satsningar men mycket lite står det om deras nedskärningar…

Men det är klart att det varken är kul eller strategiskt att basunera ut att man lägger generella sparkrav på driften av verksamheten på 50 miljoner. Vi konstaterar att det är välfärden, barnen och de äldre som får betala för att majoriteten inte klarar av att sköta ekonomin!

Vi kommer att presentera vår budget på måndag – Utan besparingar på varken skola eller äldreomsorgen!

Det finns många anledningar till att vi behöver säkra välfärden i Örebro. Det är skolan som behöver stärka sina resultat, äldre som behöver känna trygghet att de blir väl omhändertagna i omsorgen och det är kvinnor som behöver kunna gå tryggt hem när det är mörkt.

Nu ser vi att majoriteten satsar på nya kommunala bolag och drar in pengarna för skolan. Vi varnade i debatten som var kring tilläggsbudgeten att neddragningar skulle komma – nu ser vi det och vi kan bara beklaga för Örebroarna att vi hade rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar