tisdag 10 januari 2012

Möte utan resultat

Så har vi då haft mötet om gymnasieskolans lokaler och som förväntat ledde det inte till något. S står fast vid sitt beslut att lägga ner Wadköpings Utbildningscentrum och de är inte beredda att göra någon utredning.

På mötet kom vi fram till att vi inte är överens. Vi (M, FP och MP) vill att en ordentlig utredning görs som vi kan ta ställning till. S m.fl. tycker allt är bra som det är! Intressant, och minst sagt skrämmande, var att få bekräftat att beslutet som tagits inte har några egentliga underlag, utredningar eller siffror. Beslutet är fattat på bedömningar och de har inte tittat på helheten!

Socialdemokraterna vill inte utreda alternativ till att lägga ner Wadköpings utbildningscenter. Istället lyser det igenom att de vill att vi ska peka ut skolor för nedläggning. Syftet verkar inte alls vara samförstånd och långsiktiga lösningar, utan istället att ställa skola mot skola och elev mot elev!

Gymnasienämnden har sedan länge dragits med stora underskott. Socialdemokraternas besked i maj var att ingen skola skulle läggas ner. I september stoppade Socialdemokraterna en utredning i Kommunstyrelsen om framtidens gymnasieskola. En fredagsmorgon två veckor innan jul gavs plötsligt beskedet att Wadköpings utbildningscenter skulle läggas ner. Det är inte ansvarsfullt. Som majoritet måste man våga ta i frågorna, se till att de demokratiska spelreglerna följs och inte tiga still i en förhoppning att människor ska tro att allt är bra.

Vi moderater säger nej till att lägga ner WUC. Wadköpings utbildningscenter har engagerade elever, en spännande pedagogik och dessutom bra ekonomiska resultat. Vi vill ta ansvar för ekonomin, men inte till priset av nedläggningen av Örebros bästa gymnasieskola.

Kent Persson, Staffan Werme, Niclas Persson
NA

3 kommentarer:

  1. Varför får jag en deja vú-känsla?! Jo, för det är exakt samma argument som den dåvarande oppositionen använde när förslaget på att lägga ner Rudbeck kom...inga underlag, ingen ordentlig utredning, ingen dialog... Alla verkar vara lika goda kålsupare när det gäller nedläggningen av gymnasieskolor i Örebro. Varför inte sluta gnälla och anklaga, och istället försöka enas. Det finns ingen "perfekt" lösning. Välj en och samarbeta istället! DET ses som seriöst från väljarna!

    SvaraRadera
  2. Det är just detta som är så märkligt. S valde att gå till strid, kräva utredning och dialog samt gjorde Rudbeck till en av de stora valfrågorna. Sedan gör de ingenting trots att alla vet att något måste göras, ingen utredning och inga besked om vilka planer de har. Helt plötsligt kommer allt som en ketchupeffekt, besked ges om nedläggning, ingen dialog med någon före och pga tidspress finns ingen återvändo!

    SvaraRadera
  3. Ok, både ni och sossarna har därmed gjort fel. 1-1. Lägg det där bakom er nu och samarbeta. Det här är ju rätt långsiktiga beslut, varför inte komma överens om nåt istället. Måste det vara presige i varje enskild fråga? Tänk vad vår stad skulle tjäna på breda överenskommelser och långsiktighet, istället för att peka finger åt varandra. Det här är ju knappast en ideologisk fråga där ni skiljer er åt. Bara min åsikt. Men jag tror att många Örebroare håller med mig...

    SvaraRadera