fredag 6 januari 2012

Protest mot nedskärningar

Neddragningar i välfärden istället för att spara på betong är det som S-majoriteten i Örebro nu genomför. Reaktioner från medborgare och personal låter inte vänta på sig och senast i onsdagens NA skrev signaturen "Undersköterska/Skyddsombud" om hur fel det är att sparar på äldreomsorgen. Hon protesterar mot svårigheten att få utökad arbetstid, delade turer, att kompetensutveckling uteblir och majoritetens felprioriteringar.

Vi kan alla förstå en verksamhet måste bedrivas effektivt och att vi inte ska slösa med kommunala medel. Men det som S nu gör handlar inte om det. Det handlar om att spara på barn och gamla, på skola och omsorg i ett läge där varje krona behövs i verksamheten. Det är inte läge att dra ner på välfärden i tider när ekonomin vänder nedåt. Det är då man måste värna välfärden och göra neddragningar på annat.

I vår budget drog vi ner på pengarna till betong och politik eftersom vi anser att det är mindre viktigt än människor. Majoriteten gör en annat prioritering och det är nog fler än "Undersköterska/Skyddsombud" som känner sig lurade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar